שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
עוגת פרג PDF הדפסה דוא
מתכונים - עוגות



רכיבים:

 

½ קג' קמח

½ חבילת שמרים

¼ כוס סוכר (50 גר')

1 חלמון ביצה

3 כפות שמן

100 גר' מרגרינה או חמאה

1 כף חומץ

קורט מלח

1 כוס מים או חלב


למלית:


250 גר' פרג טחון (2 כוסות)

50 גר' חמאה או מרגרינה

6 כפות גדושות סוכר

2 כפות דבש

100 גר' צימוקים


אופן ההכנה:


1. מכניסים לקערה את כל החומרים מלבד המים/חלב ולשים תוך כדי הוספה הדרגתית של המים/חלב עד לקבלת גוש בצק.

2. מניחים את הבצק לתפיחה במקום חמים עד להכפלת הנפח פי 2 מהנפח המקורי.

3. לוקחים פיסות בצק ומכדררים לכדורים ובעזרת כף היד משטחים את הבצק לעיגולים בקוטר 8 סמ'.

4. מניחים במרכז העיגול כפית גדושה מהמלית המצוננת וסוגרים את הקצוות.

5. מניחים בתבנית המשומנת את כדורי הפרג אחד ליד השני ובמספר שכבות של כדורים ממולאים. מניחים שנית במקום חמים להתפחה עד להכפלת הנפח ואופים בתנור מחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 25 דקות.


זיגוג:


6. ½ כוס מים/חלב + ½ כוס סוכר. מבשלים על אש נמוכה כ- 20 דקות. מורחים על העוגה המוכנה לאחר ההוצאה מהתנור.



חפשו מתכון נוסף: