שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
פולצ'ינטו עם מילוי גבינה PDF הדפסה דוא
מתכונים - קינוחים ומנות אחרונות

 

הכמויות מיועדות להכנת 4-6 מנות, כ-15 חביתיות קטנות

 

רכיבים:

 

2 ביצים

1 כוס קמח

1 כוס חלב

1 כף סוכר וניל

1 כף חמאה מומסת או שמן

חמאה לשימון המחבת

 

למילוי:

 

250 גרם גבינה לבנה חצי קשה 3% שומן (טוב טעם)

250 גרם גבינה לבנה 9% שומן

3-5 כפות סוכר

½ כוס צימוקים (רק אם אוהבים)

קליפה מגוררת דק מלימון אחד

 

להגשה:

 

שמנת חמוצה

ריבת משמש או תות

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

 

1. טורפים את הביצים, הקמח, החלב, סוכר הווניל והחמאה המומסת, לקבלת בלילה חלקה. מניחים בצד במקרר למשך חצי שעה לפחות. (הבלילה צריכה להיות בסמיכות הדומה לשמנת מתוקה. אם היא סמיכה - מוסיפים מעט חלב, ואם היא דלילה - מוסיפים מעט קמח).

2. מחממים מחבת, על אש בינונית גבוהה. משמנים קלות במעט חמאה. יוצקים למחבת מעט מהבלילה ומטים את המחבת סביב סביב על צדה במהירות כך שהבלילה תכסה את תחתית המחבת בשכבה דקה.

3. מטגנים עד שתחתית החביתית מזהיבה (כדקה) ואז הופכים ומזהיבים כמה שניות מהצד השני. (החביתית הראשונה תמיד יוצאת פחות יפה מהבאות). מוציאים את החביתית המוכנה לצלחת, משמנים בעוד טיפת חמאה וממשיכים לטגן כך את כל הבלילה.

4. מערבבים בקערית את כל חומרי המילוי.

5. מניחים חביתית אחת על משטח העבודה ומורחים בקרם הגבינה. מקפלים פנימה שני קצוות ואז מגלגלים את החביתית סביב המילוי לצורת סיגר. מניחים את החביתיות הממולאות זו לצד זו בתבנית חסינת חום.

6. אופים את החביתיות הממולאות בתנור שחומם ל-190 מעלות למשך כמה דקות, עד שהמלית חמה (אם מעדיפים מלית קרה, מדלגים על שלב התנור).

 

 

אופן ההגשה:

 

מגישים את החביתיות כמו שהן, או לצד שמנת חמוצה וריבה ועם אבקת סוכר בזוקה מעליהן.

 

 



חפשו מתכון נוסף: