מתכונים -
דגים ופירות ים
|
הכמויות מיועדות להכנת 6 מנות.
רכיבים: 10 ארטישוק ירושלמי נקי ומקולף ½ ק"ג פילה אינטיאס / מוסר 3 עגבניות קצוצות גס 1 פלפל ירוק חתוך דק 1 בצל סגול חתוך דק 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים גס 2 כפות כוסברה קצוצה גס 1 כף עלי זעתר קצוצים גס 1 כף עלי נענע קצוצים גס מיץ מ-2 לימונים 1/3 כוס שמן זית + 1 כף שמן זית 2 כפות חומץ בלסמי מלח ופלפל שחור אופן ההכנה: 1. פורסים את הארטישוק הירושלמי לפרוסות דקות מאוד ומעבירים לקערה גדולה. 2. מוסיפים לקערה את: העגבנייה, הפלפל, הבצל הסגול, הבצל הירוק, הכוסברה, עלי הזעתר, עלי הנענע, מיץ הלימון, 1/3 כוס שמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מערבבים היטב. 3. את חתיכות פילה הדג פורסים ל-15 פרוסות לערך. 4. על צלחת מניחים מתערובת הארטישוק הירושלמי כאשר מעליה מניחים כ 2-3 חתיכות דג. 5. יוצקים מעל 1 כף שמן זית ומעט חומץ בלסמי. מתבלים במעט פלפל שחור ובמלח ומגישים.
|
|