שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
אינטיאס/מוסר על ארטישוק ירושלמי PDF הדפסה דוא
מתכונים - דגים ופירות ים

הכמויות מיועדות להכנת 6 מנות.

 

רכיבים:
10 ארטישוק ירושלמי נקי ומקולף
½ ק"ג פילה אינטיאס / מוסר
3 עגבניות קצוצות גס
1 פלפל ירוק חתוך דק
1 בצל סגול חתוך דק
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים גס
2 כפות כוסברה קצוצה גס
1 כף עלי זעתר קצוצים גס
1 כף עלי נענע קצוצים גס
מיץ מ-2 לימונים
1/3 כוס שמן זית + 1 כף שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. פורסים את הארטישוק הירושלמי לפרוסות דקות מאוד ומעבירים לקערה גדולה.
2. מוסיפים לקערה את: העגבנייה, הפלפל, הבצל הסגול, הבצל הירוק, הכוסברה, עלי הזעתר, עלי הנענע, מיץ הלימון, 1/3 כוס שמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מערבבים היטב.
3. את חתיכות פילה הדג פורסים ל-15 פרוסות לערך.
4. על צלחת מניחים מתערובת הארטישוק הירושלמי כאשר מעליה מניחים כ 2-3 חתיכות דג.
5. יוצקים מעל 1 כף שמן זית ומעט חומץ בלסמי. מתבלים במעט פלפל שחור ובמלח ומגישים.



חפשו מתכון נוסף: