רכיבים:
למשרה:
2 שיני שום שלמות
2 ס"מ ג'ינג'ר קלוף וקצוץ
2 כפות כוסברה קצוצה
1 כפית תרכיז תמרינדי
½ כפית כורכום
½ כפית שאטה גרוס
700 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות של 3 ס"מ
לתערובת התבלינים - שאקוטי מסאלה (הכמויות מוצגות בכפות/כפיות שטוחות):
1 כף זרעי סומסום
½ כף זרעי פרג
2 פלפל חריף אדום יבש (במקור 6 פלפלים)
½ כפית מסמרי ציפורן
1 כפית פלפל שחור שלם
1 כף זרעי שומר
1 מקל קינמון (5-7 ס"מ)
2 כפות זרעי כוסברה
1 כף זרעי כמון
1 כף חמאת בוטנים או בוטנים לא מומלחים
לרוטב:
שלושה בצלים, קצוצים דק
מעט שמן לטיגון
2 כפות קוקוס טרי, מגורר (או קוקוס יבש מושרה במעט מים אם אין)
1 כף רסק עגבניות
½ כוס מים
להגשה:
מעט קוקוס מגורר
4 כפות כוסברה, קצוצה
ליים חתוך לפלחים
אופן ההכנה:
המשרה:
1. מרסקים בממחה את כל חומרי המשרה. מעסים את הפרגיות במשרה ומשאירים בטמפרטורת החדר ½ שעה עד שעה.
תערובת התבלינים:
1. במחבת קטנה, קולים את כל התבלינים כדקה או שתיים עד שהם מפיצים ריח. מכבים את האש ונותנים לתבלינים להתקרר מעט.
כשהתבלינים התקררו, טוחנים את הכל לאבקה במטחנת תבלינים.
הבישול:
1. במחבת מטגנים ½ מכמות הבצלים (בצל וחצי) במעט שמן (במשך 5 דקות עד שהוא מתחיל להזהיב).
2. מוסיפים את הקוקוס ומטגנים במשך 3 דקות נוספות. (מקפידים לערבב). מורידים את תערובת הבצל והקוקוס ושומרים בצד.
3. בווק או סיר רחב מטגנים את יתרת הבצל במעט שמן במשך 5 דקות, עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים עד שהעוף משחים מכל צדדיו.
4. מוסיפים את תערובת הבצל והקוקוס לעוף ומטגנים במשך 4 דקות נוספות. מוסיפים את תערובת התבלינים ומערבבים היטב עד שהתערובת מתפזרת באחידות למשחה סמיכה. מטגנים במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב. ממליחים לפי הטעם.
5. מוסיפים את המים ואת רסק העגבניות ומערבבים. מקטינים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך ¼ שעה עד שהעוף מוכן. חשוב להקפיד לערבב. אפשר להוסיף עוד מים בשלב זה אם הרוטב נוטה להישרף.
אופן ההגשה:
1. מסדרים את השאקוטי בצלחת הגשה. מקשטים בכוסברה קוקוס טחון וליים.
|