שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
איך מכינים ערק PDF הדפסה דוא
מתכונים - קוקטיילים ומשקאות

זיקוק ערק ביתי.


רכיבים:

 

13קילו תאנים
½1 קילוגרם סוכר
1 כוס אניס


אופן ההכנה:


 

שמים את התאנים הסוכר והמים בכד חרס גדול, משאירים שליש מהכד ריק כדי לאפשר מקום לתסיסה. מכסים בבד, ומניחים להם לתסוס במשך כחודש ימים, רצוי במקום חם אבל אם לא מצאתם מקום חם הוסיפו שמרים כדי לזרז את תהליך התסיסה (לא מומלץ).


תהליך הזיקוק:

 


את הזיקוק ניתן לעשות בכל בית באמצעות כלי זיקוק פשוט המורכב משלושה חלקים,
החלק הראשון: הוא הכיריים עליהם מניחים את החלק השני המכיל את הפרי עליו מרכיבים את החלק השלישי שתפקידו לקרר את האדים. מהחלק השלישי יוצא צינור בו תזרום המאחיא...

בחלק העליון ישנו חור שנועד למילוי המים הקרים, בכל פעם שהמים נהפכים לאדים יש להוסיף מיי קרח, קירור המים יוצרים את טיפות הערק הנדבקות לדפנות כלי הקיבול,

מתחת לצינור היוצא מכלי הקיבול העליון שמים את הבקבוק, יש למספר את הבקבוקים מכיוון שמערק האיכותי ביותר הוא זה היוצא מהבקבוק הראשון, אחרי שני בקבוקים המחיה נחשבת לירודה מאוד.



חפשו מתכון נוסף: