מתכונים -
מרקים
|
רכיבים:
300 גרם חזה עוף טחון 400 גרם קמח מצה 2 בצלים בינוניים קצוצים דק 4 ביצים טרופות 1 כוס עלי סלרי קצוצים גס 1 תפוח אדמה מבושל מגורד בפומפייה ½ כף פלפל שחור טחון ¾ כף מלח ¾ כוס מים 3 כפות שמן
למרק: 3 ליטר מרק עוף צח (רצוי להשתמש במרק שהתקבל מבישול הבשר) 6 שורשי סלרי גדולים וחתוכים לרבעים 2 עלי דפנה 3 גרגרי פלפל אנגלי ½ צרור עלי סלרי אמריקאי
אופן ההכנה:
הקניידעלך: 1. מערבבים היטב בקערה את המרכיבים בעזרת כפות הידיים, עד שהתערובת חלקה. 2. משמנים קצת את כפות הידיים וקורצים עיגולים בגודל כדורי פינג-פונג. מניחים בתבנית משומנת.
המרק: 3. שמים את שורשי הסלרי, העלים, עלי הדפנה והפלפל האנגלי בסיר גדול. מוסיפים את המרק הצח ומביאים לרתיחה. 4. מנמיכים את האש ומוסיפים את כדורי הקניידעלך למרק. מבשלים כ-20 דקות
|
|