שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
זיתים בכבישה מהירה PDF הדפסה דוא
מתכונים - צמחוני



רכיבים:


5 ק"ג זיתים שחורים/ירוקים

מים חמים

1 ק"ג מלח

1 כף מלח לימון

½ ק"ג לימון טרי ופרוס

4 פלפלים ירוקים חריפים פרוסים לעיגולים

1 כוס שמן זית


אופן ההכנה:


1. דופקים את הזיתים בעזרת אבן שטוחה או בעזרת פטיש שניצלים , מכניסים את הזיתים הדפוקים לקערה ומכסים במים החמים. משרים במשך יממה. (טיפ: לחזור על פעולה זו כשלושה ימים).

2. ממלאים בסיר חמישה ליטר מים וממיסים בם את המלח ואת מלח הלימון.

3. מעבירים את הזיתים לצנצנת ומכסים במי המלח. מוסיפים לצנצנת את פרוסות הלימון ואת פרוסות הפלפלים החריפים. מוסיפים את שמן הזית ואוטמים את הצנצנת.

4. משהים במשך 10 ימים.



חפשו מתכון נוסף: