שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מנגולד עם גרגירי חומוס PDF הדפסה דוא
מתכונים - צמחוני



רכיבים:


1 ק"ג עלי מנגולד טרי

1 כוס חומוס יבש אשר הושרה במשך 12 שעות

1 כף אבקת אפייה

7-9 שיני שום כתושות או פרוסות דק

½ כוס שמן זית איכותי

¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי מלח (רצוי גס)

פלפל גרוס טרי


אופן ההכנה:


1. מבשלים את החומוס בסיר עם אבקת האפייה, עד למצב שהוא רך אך לא מתפורר. (אין להוסיף מלח בזמן בישול החומוס).

2. שוטפים היטב את עלי המנגולד ומפרידים בין החלק הלבן (הגבעול) לבין העלים הירוקים. את העלים קוצצים גס ומאדים מעל מים רותחים, או מבשלים במיקרוגל כ-2 דקות.

3. קוצצים את החלקים הלבנים לפרוסות של כ- ½ ס"מ.

4. מחממים ¼ כוס שמן זית במחבת או סיר רחב, מוסיפים מחצית מכמות השום. אחרי שהשום מזהיב קלות מוסיפים את פרוסות המנגולד ומקפיצים 2-3 דקות.

5. מסננים את עלי המנגולד ממי האידוי ומוסיפים למחבת בתוספת החומוס המבושל והמסונן.

6. מוסיפים גם את השום, שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ופלפל גרוס. מכסים, מקטינים את החום ומבשלים 25-35 דקות, תוך כדי ערבוב לסירוגין.


הערה:  ניתן להוסיף מיץ לימון, שום ושמן זית לפי הטעם.



חפשו מתכון נוסף: