שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
תחתיות ארטישוק במילוי פטריות PDF הדפסה דוא
מתכונים - צמחוני



רכיבים:


10 יחידות תחתיות ארטישוק

מיץ מלימון אחד

2 כפות שמן זית

2 כוסות מים

מלח ופלפל גרוס


למלית:


15 פטריות שמפיניון בינוניות

1 בצל קצוץ

2 כפות שמן זית

½ צרור פטרוזיליה

¼ צרור כוסברה

2 כפות קמח מצה

1 ביצה

2 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת

מלח ופלפל


אופן ההכנה:


הארטישוק:


1. מרתיחים בסיר בינוני את המים יחד עם מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.

2. מוסיפים את תחתיות הארטישוק ומבשלים כ-10 דקות.

3. מוציאים את תחתיות הארטישוק ומניחים בתבנית אפייה. המלית:

4. קוצצים את הפטריות.

5. מחממים במחבת בינוני את שמן הזית ומוסיפים את הבצל והפטריות. מתבלים במלח ופלפל.

6. מאדים מעט את הבצל והפטריות, מסירים מהאש, שופכים לקערה ומצננים.

7. קוצצים דק את הפטרוזיליה ואת הכוסברה ומוסיפים יחד עם קמח המצה והביצה. מערבבים היטב.

 

המילוי:


1. ממלאים את הארטישוקים במילוי ומפזרים מעל גבינת פרמז'ן.

2. . מכניסים את התבנית לתנור ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות למשך 15 דקות.

3. מוציאים מהתנור את הארטישוקים ומגישים.



חפשו מתכון נוסף: