שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
עלי סלק (מנגולד) ממולאים PDF הדפסה דוא
מתכונים - בשר

רכיבים:

 

חבילה גדולה של עלי סלק (מנגולד)

2 כפות שמן

½ כוס מים

2 לימונים סחוטים

 

למילוי:

 

½ ק"ג בשר טחון

כוס אורז מושרה לחצי שעה ומסונן

½ חבילת שמיר קצוץ

2 עגבניות קצוצות

בצל גדול קצוץ

½ כפית פלפל שחור

כפית בהראט

 

אופן ההכנה:

 

1.  שוטפים היטב את עלי סלק מורידים גבעול וגידים לבנים ושומרים בצד.

2.  את העלים המוכנים למילוי משרים במים רותחים כמה דקות.

3.  מערבבים את כל חומרי המילוי. ממלאים בכל עלה כף גדושה. מגלגלים ומהדקים.

4.  מסדרים בסיר. מניחים שמן בסיר ומסדרים את הממולאים בנוחות בשכבות. שמים על אש בינונית.

5.  מערבבים חצי כוס מים חמים עם מיץ מ-2 לימונים. מפזרים מעל הממולאים. מכסים בגבעולים הלבנים.

6.  מביאים לרתיחה ואחריה מורידים לאש קטנה מאוד למשך שעה שעתיים.

 



חפשו מתכון נוסף: