שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
קובה פוטטה PDF הדפסה דוא
מתכונים - מאכלים לפסח



רכיבים:

 

4 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים וקלופים

4 בצלים קטנים, קצוצים דק

½ כוס פטרוזיליה קצוצה

½ חזה עוף קצוץ דק

½ כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

1 כפית כורכום

4 כפות קמח מצה טחון דק

1 ביצה

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

 

1. מועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה (פירה), מוסיפים את קמח המצה , מערבבים ומשהים בצד.

2. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בו את הבצל עד שמזהיב.

3. מוסיפים את חזה העוף, הפטרוזיליה והתבלינים ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד במשך 2-3 דקות. מסירים מהאש ומצננים.

4. מרטיבים את כפות הידיים וצרים קציצות ממחית תפוחי האדמה. משטחים כל קציצה בעזרת כף היד ובעזרת כפית ממלאים ממלית העוף.

5. סוגרים לקציציה יפה. כך יוצרים את כל הקציצות.

6. את הקציצות המוכנות מכניסים למקרר למשך 30 דקות (על מנת שיתייצבו).

7. מחממים את השמן לטיגון (חצי גובה). טורפים בקערה בינונית את הביצה ובעזרת מברשת מברישים את הקציצות.

8. מטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות.





חפשו מתכון נוסף: