שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
עוגת תפוחים PDF הדפסה דוא
מתכונים - עוגות



רכיבים:

 

2 כוסות קמח
1 שקית של אבקת אפיה
1 כפית קינמון טחון
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית ציפורן טחון
½ כפית מלח
200 גרם חמאה (או מרגרינה בטעם חמאה) , בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
2 כוסות סוכר
4 ביצים
¼ כוס ברנדי
1 כפית תמצית וניל
3 תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים מראש את התנור לחום בינוני (175 מעלות) ומשמנים את התבנית.

2. מערבבים את הקמח, אבקת האפיה, התבלינים והמלח בקערה בינונית.

3. מכניסים את החמאה והסוכר בקערת למערבל ומערבלים כ-2 דקות במהירות גבוהה, עד שנוצר קרם בהיר.

4. מוסיפים את הביצים בהדרגה, תוך ערבול איטי.

5. מוסיפים את הברנדי ותמצית הווניל ומערבבים ידנית. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ומערבבים עד שהמרקם אחיד. מוסיפים את התפוחים והאגוזים ומערבבים ידנית לעיסה אחידה.

6. יוצקים את העיסה לתבנית, משטחים ומחליקים את פניה במרית.

7. אופים 50 דקות או עד שפני העוגה חומים.

8. מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.



חפשו מתכון נוסף: