מתכונים -
רטבים
|
רכיבים:
3 כפות שמן זית
2-3 בצלים קצוצים
1 קופסת אנשובי
½ כוס מחית תמרינדי
2 כפות ג`ינג`ר טרי מגורר
5 שיני שום כתושות
1 כוס מולסה
½ כוס מיץ תפוזים
2 כוסות מים
3 כוסות חומץ בן יין לבן
1 כוס בירה
2-3 כפות רסק עגבניות
½ כוס סירופ תירס
1 לימון שלם ונקי, פרוס לפרוסות דקות
פלפלוני שאטה, לפי הטעם
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
1. מאדים את הבצלים הקצוצים בסיר עמוק עם זמן זית, עד שהם מתרככים.
2. מוסיפים אנשובי, תמרינדי, ג`ינג`ר ושום ומטגנים 2 דקות נוספות.
3. מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום, וממשיכים לבשל שעתיים עד שעתיים וחצי.
4. מסננים, מכניסים לבקבוק/צנצנת האחסון ומכניסים למקרר.
|
|