שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
כעכים מלוחים PDF הדפסה דוא
מתכונים - עוגיות

 

הכמויות מיועדות להכנת 80  כעכים.

 

רכיבים:

 

1 קילו קמח לבן
2 כפות שטוחות מלח (30 גרם)
25 גרם שמרים טריים (½ קוביית שמרים)
2 כפות סוכר
200 גרם שומשום
½ כוס שמן קנולה +2 כפות
2 כוסות מים חמימים (לא רותחים)

 

אופן ההכנה:


  1. לחמם תנור ל 175 מעלות.
  2. בקערה גדולה לערבב קמח עם מלח, לפורר שמרים ולהוסיף; להוסיף סוכר ושומשום.
  3. להוסיף את ½ כוס השמן ואת המים ולערבב היטב, עד שמתהווה בצק נוח ללישה (להוסיף מים אם מרגישים צורך).
  4. ללוש כ-5 דקות, לעצב צורת כדור ולתת לבצק לנוח כעשרים דקות- חצי שעה ללא כיסוי.
  5. ליצוק את 2 כפות שמן הנותרות על הבצק וללוש מעט (כחצי דקה).
  6. ליצור כדורים קטנים ובכל כדור ליצור חור. להרחיב עם 2 אצבעות את החור עד שנוצר "חישוק" קטן. לקחת בחשבון שהעוגיות תופחות מעט בתנור.
  7. לאפות 20 דקות, ואז לכבות את התנור ולהמשיך "לייבש" עוד כעשרים דקות בתנור מכובה. אצלנו אוהבים אותן קשות קשות.. אני משאירה בתנור עד שמתקרר.


חפשו מתכון נוסף: