שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
החלות של ענבל PDF הדפסה דוא
מתכונים - דברי מאפה


רכיבים:

 

1 ק"ג קמח לבן

כף גדושה של מלח (20 גר')

½ כוס סוכר (100 גר')

שקית שמרית או קוביית שמרים טריים אחת (50 גר')

2 ביצים

½ כוס שמן (100 מ"ל)

2 כוסות מים מהברז (כ- 500 מ"ל)

ביצה

שומשום

 

 

אופן ההכנה:


 

1. לקערה בינונית מכניסים את השמרים, מעט מכמות הקמח, קורט סוכר ומעט מים.  מערבבים לעיסה סמיכה (כמו עיסה לפנקייק).

ממתינים מספר דקות.  (אם רואים בועות בעיסה סימן שהשמרים טובים וטריים).

2. שופכים את יתרת הקמח מעל ראש העיסה ואת שאר החומרים היבשים והרטובים מעל הקמח.

3. לשים את הבצק במשך  7-10 דקות,  עד שהחומרים מתאחדים ומתקבל מרקם אחיד.

(אם מרגישים שהבצק קשה מידי, יש  להוסיף מעט מים). (אם מרגישים שהבצק דביק מדי מוסיפים עוד קצת קמח).

4. נותנים לבצק לנוח במשך שעתיים, עד שהבצק מכפיל את עצמו.

5. לשים שוב את הבצק  (לצורך הוצאת האוויר שנמצא בבצק).

6. יוצרים כדורים שווים בגודלם על מגש מקומח. מכדורים אלו יוצרים רצועות לצורך הכנת החלות.

7. קולעים צמה מרצועות הבצק.

8. מניחים את החלה בתבנית האפייה. טובלים מברשת בביצה טרופה ומברישים את הלה.  בוזקים  שומשום מעל.

מניחים במקום חמים להתפחה נוספת של כחצי שעה.

9.  לאחר שהחלה הכפילה את נפחה על תבנית האפייה, מכניסים לתנור לאפייה.

את התבנית ממקמים בשליש התחתון של התנור (לא באפיית טורבו) למשך כ- 30 דקות בחום של 180 מעלות.

 

 



חפשו מתכון נוסף: