שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
עוף צלוי על הגריל ברוטב שום ולימון PDF הדפסה דוא
מתכונים - בשר



רכיבים:

 

מיץ מ-2 לימונים בשלים

שיניים מ-4-2 שיני שום, קלופות וקצוצות

½  כוס שמן זית

מלח, פלפל שחור

1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

1 עוף במשקל ½1 - 2 ק"ג,  משוטח

¼ צרור פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק מאוד (להגשה)

 

אופן ההכנה:

 

1. המרינדה:

שופכיםאת מיץ הלימון לתבנית (שבה אנו מעוניינים להשרות את העופות).  מוסיפים את השום, השמן, המלח והפלפל ואת

הפטרוזיליה. מוסיפים את העוף, יוצקים מהמרינדה על כל חלקי העוף.  מכסים ומשרים כך למשך שעתיים לפחות.   

המלצה: להשרות את העוף במרינדה למשך ארבע שעות לפחות, על מנת שיספוג היטב את טעמי המרינדה.

2. מחממים גריל פחמים לחום גבוה.

3. מניחים את העוף על הגריל (שומרים את התבנית עם המרינדה בצד) וצולים כמו דקות מצד אחד, עד שהוא מזהיב. מברישים במרינדה והופכים בזהירות לצד השני. צולים עוד כמה דקות, ואז מכסים את העוף במכסה של הגריל וממשיכים לצלות כך 35-40 דקות נוספות או עד שהעור פריך ושחום ובשרו של העוף לבן ועסיסי, ואין בו חלקים ורודים.

4. מסירים מהגריל, ומניחים את העוף בצד לכמה דקות. מגישים עם עוד לימונים חצויים, צלויים או טריים, ומעט פטרוזיליה קצוצה מלמעלה.


 



חפשו מתכון נוסף: