רכיבים:
4 דגי דניס או אמנון חתוכים לשלישים
4 פלפלים אדומים קלויים בתנור קלופים וטחונים
5 פלפלים יבשים מתוקים שהושרו במים רותחים
כף לימון כבוש
כף אריסה מרוקאית מתוקה
3 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה
כף פלפלצ'ומה
זר כוסברה שלם קצוץ
4 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור טחון דק
5 עגבניות ללא המיץ והגרעינים - מגוררות בפומפיה (ללא הקליפה - כלומר, לגרד עד לקליפה)
אופן ההכנה:
1. לטגן בסיר רחב ושטוח בשתים-שלוש כפות שמן זית את השום והפלפלצ'ומה, מוסיפים את הפפריקה, הלימון הכבוש, האריסה ומערבבים.
2. ממתינים שהטעמים יתמזגו ומוסיפים את העגבניות והפלפלים הטחונים. מטגנים במשך 5 - 10 דקות.
3. מוסיפים את הכוסברה, את הפלפלים היבשים (השלמים שהושרו במים) בתחתית הסיר.
4. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם את הדגיים ומניחים מעל לפלפלים היבשים.
5. לאחר 5 דקות, במידת הצורך (לפי כמות הנוזלים שיפרישו הדגים) מוסיפים חצי כוס עד כוס מים רותחים. ומרתיחים את התבשיל.
6. מנמיכים הלהבה ומכסים את הסיר.
7. מבשלים כ 15 דקות.
8. מומלץ להמתין 10 דקות לפני ההגשה למיצוי ועירוב הטעמים.
|