שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
דניס/אמנון מבושלים בנוסח מרוקאי PDF הדפסה דוא
מתכונים - דגים ופירות ים

רכיבים:

 

4 דגי דניס או אמנון חתוכים לשלישים

4 פלפלים אדומים קלויים בתנור קלופים וטחונים

5 פלפלים יבשים מתוקים שהושרו במים רותחים

כף לימון כבוש

כף אריסה מרוקאית מתוקה

3 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה

כף פלפלצ'ומה

זר כוסברה שלם קצוץ

4 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור טחון דק

5 עגבניות ללא המיץ והגרעינים - מגוררות בפומפיה (ללא הקליפה - כלומר,  לגרד עד לקליפה)

 

אופן ההכנה:

 

1. לטגן בסיר רחב ושטוח בשתים-שלוש כפות שמן זית את השום והפלפלצ'ומה, מוסיפים את הפפריקה, הלימון הכבוש, האריסה ומערבבים.

2. ממתינים שהטעמים יתמזגו ומוסיפים את העגבניות והפלפלים הטחונים. מטגנים במשך 5 - 10 דקות.

3. מוסיפים את הכוסברה, את הפלפלים היבשים (השלמים שהושרו במים) בתחתית הסיר.

4. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם את הדגיים ומניחים מעל לפלפלים היבשים.

5. לאחר 5 דקות, במידת הצורך (לפי כמות הנוזלים שיפרישו הדגים) מוסיפים  חצי כוס עד כוס מים רותחים. ומרתיחים את התבשיל.

6. מנמיכים הלהבה ומכסים את הסיר.

7. מבשלים כ 15 דקות.

8. מומלץ להמתין 10 דקות לפני ההגשה למיצוי ועירוב הטעמים.



חפשו מתכון נוסף: