שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מאפה פסטה PDF הדפסה דוא
מתכונים - דברי מאפה



רכיבים:

 

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ

1 שן שום, כתושה

1 גזר, קצוץ דק

1 גבעול סלרי, קצוץ

3 תפוחי אדמה, קצוצים דק

300 גרם פטריות שמפניון, פרוסות

2 כוסות מיץ עגבניות

2 כפות רסק עגבניות

¼ כוס רוטב עגבניות מוכן (כזה שקונים בסופר)

½ כפית אורגנו יבש

½ כפית מיורן יבש

רוטב טבסקו

מלח, פלפל שחור

150 גרם פוזילי

1 כוס גבינת צ'דר מגוררת

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים את השמן בסיר, מאגים את הבצל והשום, עד שהבצל מתרכך.

מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה, הסלרי והפטריות, מבשלים 5 דקות נוספות.

2. מוסיפים לסיר את מיץ העגבניות, את רסק העגבניות, המיורן והאורגנו.

מוסיפים את רוטב הטבסקו, מתבלים ומביאים לרתיחה.  מכסים, ומבשלים על אש נמוכה במשך חצי שעה.

3. מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (180 מעלות).  מרתיחים שלושה ליטר מים מומלחים בסיר, מבשלים את הפוזילי ומסננים.

4. מעבירים את הפסטה לסיר הרוטב, מערבבים היטב.

5. משפרים תיבול ומעבירים את תכולת הסיר לתבנית.

6. מפזרים מעל את גבינת הצ'דר המגוררצ ואופים במשך 15 דקות.



חפשו מתכון נוסף: