שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
איך מכינים אטריות שעועית PDF הדפסה דוא
מתכונים - סלטים

רכיבים:

 

250 גרם אטריות שעועית (צלופן) סיניות

צרור עלי ארוגולה, קצוצים גס

3 כפות כוסברה קצוצה גס

¼ כוס ג'ינג'ר כבוש (לסושי), חתוך לרצועות דקות

4 כפות רוטב סויה

2 כפות מיץ לימון

1 כפית קליפת לימון מגוררת

מלח, פלפל שחור טחון טרי

3 כפות שומשום קלוי

400 גרם פילה טונה אדומה טרייה מאוד (או כל דג ים טרי אחר)

 

לרוטב:


3 כפות רוטב סויה

2 כפיות משחת ווסאבי

 

אופן ההכנה:


1. מכינים קערה עם מים רותחים וקערה עם מים קרים. משרים את האטריות במים הרותחים כ-2 דקות, מסננים ומעבירים לקערה עם המים הקרים ל-3 דקות. מסננים היטב ומעבירים לקערה יבשה. מערבבים את עלי האורוגולה, הכוסברה והג'ינג'ר הכבוש ומוסיפים את התערובת לאטריות.

2. מערבבים בקערית את הסויה, המיץ וקליפת הלימון, מלח ופלפל.

3. יוצקים על האטריות ומערבבים בעדינות.

4. מחלקים את האטריות לצלחות אישיות ומפזרים עליהן את השומשום.

5. חותכים את נתח הדג לאורכו ל"בלוקים" בגודל כ-4 ס"מ. פורסים כל בלוק כזה לרוחבו לפרוסות בעובי כחצי ס"מ. מניחים על כל ערימת אטריות 3 פרוסות.

6. מערבבים את הסויה עם הווסאבי ומגישים בקערית קטנה בצד.

 

 



חפשו מתכון נוסף: