שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
איך מכינים זיתים בבית PDF הדפסה דוא
מתכונים - כללי



רכיבים:

 

1 ק"ג זיתים ירוקים שטופים ומחורצים

100 גרם מלח גס

מיץ מ-3 לימונים

1 פלפל חריף

1 כוס מים

 

אופן ההכנה:

 

1. שמים את הזיתים בקערה גדולה, מוסיפים את המלח, מערבבים.  על הזיתים לשהות במלח עד שרואים סימנים קטנטנים ירוקים על הזיתים.

2. לסחוט את שלושת הלימונים.  את הקליפה הסחוטה פורסים. להוסיף את מיץ הלימון למים ולערבב היטב.

3. לסדר את הזיתים בצנצנת, שכבה ומעל להוסיף חלק מפרוסות הלימון ופרוסות הפלפל ולחזור על השכבות עד שמכניסים את כל הזיתים לצנצנת.

רצוי לסיים בשכבת פרוסות לימון ופלפל, (אם יש עלי זית בהישג יד לרחוץ היטב ולכסות את השכבה האחרונה בצנצנת).

4. למזוג את המים והלימון לצנצנת עד לכסוי מוחלט של הזיתים.  אם התחמיץ לא מספיק, לערבב כפית מלח גס בכוס מים ולהוסיף עד לכיסוי מלא של הזיתים.

5. לסגור היטב את הצנצנת ולהניח במקום מוצל בבית.

 

 

 



חפשו מתכון נוסף: