מתכונים -
כללי
|
חטיף פצפוצי אורז.
רכיבים:
400 גרם מרשמלו
250-300 גרם פצפוצי אורז
150 גרם חמאה
כף דבש/סילאן
תבנית 20X30 מצופה בנייר כסף משומן
אופן ההכנה:
1. חותכים את המרשמלו לחצי (או משתמשים במרשמלו קטנים). 2. מניחים את פצפוצי האורז בקערה גדולה. 3. ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הדבש או את הסילאן, מוסיפים את המרשמלו (משאירים חופן אחד בצד) ממשיכים להמיס על להבה נמוכה עד שכל המרשמלו נמס (מערבבים). 4. יוצקים את המרשמלו המומס לתוך הקערה של פצפוצי האורז, מוסיפים את המרשמלו שהשארנו בצד. מערבבים היטב עד שכל פצפוצי האורז מצופים בעיסה הדביקה. 5. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים קצת - אפשר עם כף ואפשר גם עם ידיים רטובות. 6. מצננים עד שזה ממש קר (אפשר גם במקרר - אבל מכוסה כדי שלא יספוג לחות). 7. מוציאים מהתבנית - מוציאים עם נייר הכסף, הופכים על קרש ומקלפים את הנייר. חותכים לריבועים.
|
|