שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מתכון לריזוטו PDF הדפסה דוא
מתכונים - כללי

ריזוטו עם ירקות.

הצעת הגשה.


רכיבים:


1 כוס אורז מלא - מומלץ להשרות במים 12-24 שעות מראש

1 כוס יין לבן

1 כוס מרק זך (אפשר גם מים או מים עם כפית אבקת מרק)

1 בצל קצוץ דק

מלח, פלפל גרוס טרי

1 כף שמן קנולה/זית

תרסיס שמן

1 כרישה חתוכה לפרוסות דקות

1 גזר חתוך לקוביות קטנות

2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות

1 כוס אפונה (אפשר קפואה)

2 גבעולי סלרי חתוכים דק


אופן ההכנה:


1. על מחבת כבדה מרססים בתרסיס שמן ומטגנים את הגזר, הכרישה והסלרי.

2. ממשיכים לטגן כ-10 דקות. מוסיפים את העגבניות והאפונה וממשיכים לטגן כמה דקות נוספות. מתבלים.

3. במקביל, מחממים כף שמן ומטגנים בה את הבצל הקצוץ. מוסיפים את האורז ומערבבים בשמן החם עד שכל האורז יהיה עטוף.

4. מוסיפים יין, מרק/מים ותבלינים ומרתיחים.

5. לאחר הרתיחה מעבירים לאש בינונית-קטנה ומבשלים עם מכסה סגור במשך 45 דקות.

6. משאירים עוד 15 דקות עם מכסה סגור ואז מערבבים עם הירקות.

7. במידת הצורך מתקנים תיבול.



חפשו מתכון נוסף: