שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
עוגת פירות הדר וקצפת PDF הדפסה דוא
מתכונים - עוגות

רכיבים:

 

לעוגה:

 

100 גרם חמאה רכה

1 כפית תמצית וניל

1 כוס סוכר

2 ביצים גדולות

1 כפית קליפת לימון, מגוררת

½1 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 גביע שמנת חמוצה

1 כף רכז תפוזים,  קפוא

1 כף מים

 

לציפוי:

 

¼ כוס מיץ לימון,  טרי

2 כפות רכז תפוזים,  קפוא

½ כוס מים

½ כוס סוכר

2 מיכלי שמנת מתוקה

2 שקיות סוכר וניל

2 כפות סוכר

 

אופן ההכנה:

 

1. העוגה: לקערת המערבל מוסיפים את החמאה והסוכר ומערבלים במהירות נמוכה.

2. מוסיפים את הוניל ואת קליפת הלימון המגוררת וממשיכים בעירבול, עד שהתערובת נהיית בהירה והסוכר נמס.

3. מנפים את הקמח לקערת המערבל, מוסיפים את אבקת האפייה, את השמנת, רכז התפוזים וכף המים ומערבלים במהירות, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.

4. מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (180º), מעבירים את התערובת לתבנית עגולה ואופים במשך 40-45 דקות.

5. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר במשך כשעה.

6. בעזרת מזלג, דוקרים עמוק את העוגה.

7. הציפוי: מחממים בסיר קטן את מיץ הלימון, רכז התפוזים, המים והסוכר ומערבבים היטב.  ממשיכים בערבוב תמידי, עד שהסוכר נמס.

8. מביאים לרתיחה במשך 5 דקות, עד שהסירופ מסמיך מעט, מסירים מהאש ויוצקים על העוגה.

9. מוציאים את העוגה מתבנית האפייה.

10. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר וסוכר הוניל ובעזרת לקקן מורחים באופן אחיד על העוגה.

11. מכניסים למקרר עד למועד ההגשה.

 

 



חפשו מתכון נוסף: