שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
שיפודי עוף ברוטב שמנת ועגבניות PDF הדפסה דוא
מתכונים - בשר

רכיבים:

 

320 גרם חזה עוף טחון

150 גרם תפוח אדמה טחון (חי)

2 ביצים

מלח

פלפל לבן

1 כפית בהרט

קורט אגוז מוסקט

4 גבעולי סלרי באורך 15 ס"מ


לרוטב:


4 עגבניות

2 כפות רסק עגבניות

¾ כוס מים

4 עלי בזיליקום

3 כפות שמן זית

מלח

פלפל

2 כפות שמנת צמחית


אופן ההכנה:


1. מערבבים עוף, תפוח אדמה, ביצים ותבלינים עד לקבלת תערובת אחידה.

2. חולטים עלי סלרי במי מלח במשך 5 דקות ברתיחה. מסננים ומניחים במי קרח.

3. צרים ארבעה קבבים ומשפדים אותם בגבעולי סלרי. מורחים במעט שמן ואופים בתנור למשך כ-20 דקות בחום של 170 מעלות.

4. בסיר חולטים עגבניות במים רותחים למשך כ-10 דקות מקררים וקולפים את העגבניות.

5. חוצים את העגבניות, מוציאים את הגרעינים וחותכים לקוביות.

6. בסיר מחממים שמן ומטגנים את קוביות העגבנייה. מתבלים, מוסיפים את הרסק ומערבבים היטב. מבשלים 10 דקות, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

7. טועמים ומשלימים תיבול. מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. מעבירים דרך מסננת דקה עד לקבלת רוטב חלק וסמיך.

8. בהגשה יוצקים במרכז כל צלחת רוטב עגבניות, מזלפים כף שמנת, מניחים שיפודי עוף מעל לרוטב ומגישים.



חפשו מתכון נוסף: