שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
עוגת פס תות PDF הדפסה דוא
מתכונים - עוגות



רכיבים:

 

300 גרם חמאה רכה

½1 כוסות סוכר ( 300 גרם)

300 גרם קמח תופח

5 ביצים

1 שקיק סוכר וניל

מעט אבקת סוכר, לקישוט

 

לפס התות:

 

250 גרם גבינה לבנה

75 גרם סוכר (4 כפות)

2 כפות מיץ לימון

2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)

1 סלסלת תותים, שטופים וחתוכים לחצאים

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים מראש את תנור האפייה לחום בינוני (180º).

2. מקציפים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר וסוכר הוניל עד להיווצרות קרם.

3. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מוסיפים את הביצים אחת, אחת ומערבלים עד שהן נטמעות בבצק.

5. מחלקים אותו ל-2 חלקים שווים. כל חלק מרדדים קלות ומהדקים לתחתית תבנית אפייה משומנת.

6. אופים במשך 10-12 דקות,  עד שהבצק מזהיב מעט.

7. מצננים במשך מספר דקות, מחלצים מהתבנית ומשהים בצד. מפרידים בין עלה לעלה באמצעות נייר אפייה.


המלית:

 

1. מערבבים בקערה את הגבינה, הסוכר ומיץ הלימון.

2. מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב.

3. מקפלים את השמנת המתוקה לקערת הגבינה.

 

העוגה:

 

1. מורחים את הקרם הקרם על שכבת העוגה הראשונה, מפזרים את התותים.  מניחים מעל את העוגה השניה.

2. מפזרים מעל מעט אבקת סוכר.

 

 

 



חפשו מתכון נוסף: