שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מתכון הסברינה PDF הדפסה דוא
מתכונים - מאכלים לפסח



רכיבים:

 

לבסיס:

 

6 כפות סוכר

6 כפות קמח מצה

6 ביצים מופרדות (חלבונים לחוד, חלמונים לחוד)

 

לרוטב:

 

1 כוס מים

בקבוקון תמצית רום

½ כוס סוכר

 

לקרם:

 

1 חבילת אינסטנט פודיג וניל (כשר לפסח)

1 כוס חלה

1 מיכל שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

 

הבסיס:

 

1. לקערת המערבל מוסיפים את החלבונים והסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.

2. בקערה נפרדת טורפים את הלחמונים ומקפלים אותם לקצף שבקערת המערבל.

3. מקפלים בעדינות את קמח המצה ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

4. יוצקים את התערובת לתבנית אפייה עגולה ואופים בחום בינוני (180º) במשך 20 - 23 דקות.

 

הרוטב:

 

1. מוסיפים את רכיבי הרוטב לסיר קטן ומבשלים תוך כדי בחישה, עד שהרוטב מצטמצם.

2. יוצקים את הרוטב על העוגה ומשהים בצד לקירור הבסיס.

 

הקרם:

 

1. לקערת המערבל מוסיפים את רכיבי הקרם ומקציפים לקצף יציב.

2. בעזרת לקקן מצפים את בסיס העוגה בקרם.

 

הערה: מומלץ לעטר העוגה בתותים חצויים.

 

 



חפשו מתכון נוסף: