מרק ירקות דיאטטי.
הכמויות מיועדות להכנת 4 מנות. כ 140 קלוריות למנה.
רכיבים:
3 קישואים, חתוכים גס
1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרבעים
1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה גס
2 גזרים, קלופים וחתוכים לחצי
2 כוסות אפונה קפואה
1 שן שום, קלופה וכתושה
1 פלפל חריף, חתוך לרצועות (מידת החריפות תלויה בכמות גרעיני הפלפל שתוסיפו למרק)
1 אצבע ג'ינג'ר, מגוררת
1 כף שמן זית מעולה
4 כוסות מים
מלח, פלפל שחור, לפי הטעם
-
אופן ההכנה:
1. קוצצים רבע מהבצל. מחממים את שמן הזית בסיר הבישול ומאדים את הבצל.
2. מוסיפים את השום הכתוש ואת הפלפל החריף, מערבבים היטב וממשיכים באידוי למשך כ -10 דקות.
3. מוסיפים לסיר את הקישואים, הבטטה, הגזרים ואת המים ומביאים רתיחה.
4. מוסיפים את הג'ינג'ר ואת האפונה, ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.
5. מנמיכים הלהבה, טועמים ומתקנים התיבול.
6. מבשלים במשך כ - 40 דקות, עד שהירקות מתרככים.
|