שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
הקובה של בתיה PDF הדפסה דוא
מתכונים - בשר



רכיבים:


2 כוסות בורגול דק

½ כוס קמח מצה

½ כוס קמח רגיל

מלח, פלפל שחור גרוס

1 כף פפריקה מרוקאית בשמן

100 גרם בשר טחון (אפשר בלי)

4 כפות שמן זית


למילוי:


750 גרם בשר בקר/כבש טחון
5 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
1 כף גרגירי כמון שלמים
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
1 כפית פלפל אנגלי טחון
¾ כוס צנוברים
מלח, פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:



הבצק:


1. משרים את הבורגול בקערת מים פושרים במשך חצי שעה, עד שיתרככו. אחרי חצי שעה מסננים וסוחטים מעט.

2. מוסיפים לקערה עם הבורגול את שאר החומרים ולשים בידיים במשך שלוש דקות, עד שנהיה בצק אחיד. מכסים ומקררים.


המילוי:


1. שמים את שמן הזית במחבת ומאדים בו את הבצל, הכמון והפלפל החריף עד שהבצל נהייה שקוף ושוליו זהובים מעט.

2. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון, הפלפל האנגלי, המלח והפלפל השחור וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב. עד שהבשר די שחור.

3. מוסיפים את הצנוברים ומטגנים עוד דקה. מעבירים את התערובת לקערה ומצננים.


הקובה:


1. מרטיבים את הידיים. תולשים מהבצק חתיכה בגודל כדור פינג פונג. בעזרת הבוהן עושים במרכז הכדור חור ומרחיבים אותו כשלוחצים במרכזו כלפי היד שמחזיקה את הכדור.

2. ממלאים את הגומה שיצרנו בתערובת.

3. סוגרים את הקובה על המילוי ומעצבים את צורתו לצורה אליפטית.

4. מחממים בסיר שמן עמוק. כשהשמן חם, מכניסים את הקובה ומטגנים כל אחד במשך 4-5 דקות, עד שמתקבל צבע חום עמוק.

המלצה: להגיש לצד הקובה טחינה ביתית .



חפשו מתכון נוסף: