מתכונים -
דגים ופירות ים
|
רכיבים:
4 דגי לברק במשקל 500 גר' כל אחד, מפולטים
½ ק"ג צדפות
½ 1 כוס יין לבן יבש
1 כוס חלב קוקוס 3 כפיות סוכר חום 2 כפיות צ'ילי עשבי תיבול מלח פלפל שמן
אופן ההכנה:
-
לרוטב: מוזגים למחבת את היין, מוסיפים את הצדפות, עשבי התיבול, מלח ופלפל לפי הטעם ומביאים לרתיחה - 5 דק'.
-
מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה נוספתו צמצום הרוטב - 5 דק'. מוסיפים את הצ'ילי והסוכר ומביאים לרתיחה - דקה. במשך כל בישול הרוטב יש לנער את המחבת.
-
הכנת הדגים: משמנים מעט מחבת גדולה ומטגנים את הדגים טיגון קל (2 - 3 דק' מכל צד) קודם את הבטן ואח"כ את הגב.
-
אופן ההגשה: מניחים לכל סועד 2 פילטים - מוצלבים האחד מעל השני ומוזגים מעל מעט מהרוטב. מקשטים בשולי הצלחת עם הצדפות.
|
|