שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מתכון לחמין PDF הדפסה דוא
מתכונים - בשר



רכיבים:


10 תפוח אדמה בינונים קלופים

½ קילו שעועית שהושרתה לפחות 4-3 שעות במים

עצמות בקר לריפוד תחתית הסיר

נתח בשר בקר

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות גדולות

מלח ופלפל פפריקה

פטרוזיליה קצוצה

1 כף דבש או סוכר מומס ומושחם במעט מים (קרמל)


לקישקע:

 

מעיים או עורות צוואר עוף שלמים ככל האפשר וללא קרעים

2 כוסות קמח

1 בצל גדול קצוץ

שומן עוף

1 תפוח אדמה לא מבושל מגורר על פומפיה גסה

מלח ופלפל

קצוצים פטרוזיליה ושמיר


אופן ההכנה:

 

1. מכינים את הקישקע: מטגנים את הבצל במעט שומן עוף. מערבבים את הקמח, הבצל תפוח האדמה והתבלינים. מוסיפים את שומן העוף שהותך לצורך טיגון הבצל, ועוד קוביות קטנות של שומן עוף. מעבדים לתערובת אחידה אך לא דביקה מדי.

2. סוגרים פתח מהצוואר או המעיים. ממלאים במתינות, בלי לדחוס כמות גדולה מדי, אחרת העור ייבקע בזמן הבישול. תופרים את הקצה השני. יוצקים מים רותחים על המעיים, מוציאים מהמים ושומרים במקרר.

3. מכינים את סיר החמין: קולפים את תפוחי האדמה. אם הם גדולים, חוצים אותם. מעבירים לקערה גדולה ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים פטרוזיליה וקוביות בצל ומערבבים היטב.

4. מרפדים סיר גדול וכבד בעצמות הבשר (שיהוו שכבת מגן כנגד חריכת התבשיל). ממלאים בשכבת תפוחי אדמה והבצל. מוסיפים את השעועית ללא מי ההשריה ומחדירים למרכז התבשיל את נתח הבשר.

5. ממלאים את הסיר במים עד כדי מחצית גובה המרכיבים.

6. ממיסים את הדבש בסיר קטן או מכינים קרמל שחום מהסוכר. מערבבים עם כוס מים ויוצקים לסיר.

7. מניחים את הקישקע מעל המרכיבים. מכסים את הסיר במכסה הדוק ומביאים לרתיחה.

8. מחממים פלטה של שבת, וכשהיא חמה (15 דקות) מעמידים עליה את סיר החמין (או מחממים תנור לחום נמוך ומכניסים אליו את הסיר). מבשלים משך כל הלילה.

9. למחרת, בודקים את התיבול ואם התבשיל השחים והנוזלים התאדו. אם חסרים נוזלים, מוסיפים עוד מים. אם נשארו הרבה נוזלים, מבשלים זמן קצר ללא מכסה ואז שוב מכסים היטב.



חפשו מתכון נוסף: