שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
חצילים עם בשר ברוטב עגבניות PDF הדפסה דוא
מתכונים - בשר



רכיבים:


½1- 1 קילו בשר בקר - שריר, כתף או נתח אחר חתוך לקוביות כמו גולש
1 בצל קצוץ
5 חצילים בינוניים
מלח
פלפל גרוס
4-8 שיני שום קלופות ופרוסות
שמן זית
4 עגבניות גדולות מרוסקות בפומפיה
1 קופסת עגבניות קלופות
שמן צמחי
מלח
1 כף אבקת מרק עוף
חופן עלי נענע קצוצים


אופן ההכנה:


1. מטגנים בצל בסיר לחץ עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את קוביות הבשר, מערבבים היטב על אש גבוהה למשך 2-3 דקות. מתבלים במעט פלפל שחור, מלח ומעט פפריקה מתוקה. מוסיפים כוס מים וסוגרים את סיר הלחץ. מבשלים למשך חצי שעה.


2. במקביל מכינים רוטב עגבניות: מטגנים את השום בשתי כפות שמן הזית. מוסיפים את העגבניות הטריות ואת העגבניות מקופסת השימורים, מוסיפים מעט פלפל שחור, מלח, אבקת מרק עוף ואת חופן עלי הנענע. מבשלים עד שהנוזל נהייה סמיך.

3. קולפים את החצילים וחותכים אותם לשמונה חלקים אחידים (לאורך). זורים עליהם מעט מלח גס ומשאירים בשמש למשך חצי שעה. מחממים כמות גדולה של שמן ומטגנים את החצילים עד להזהבה מכל הצדדים. מוציאים מהשמן ומניחים על גבי מגבת נייר לצורך ספיגת השמן.

4. מסננים את הרוטב מהבשר ומוסיפים לרוטב העגבניות. (אם הרוטב עדיין סמיך, ניתן לדללו במעט מים).


5. מסדרים בסיר שכבות של בשר וחצילים. מכסים ברוטב העגבניות ומבשלים על אש קטנה למשך שעה .



חפשו מתכון נוסף: