שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
עוגת גבינה ושוקולד PDF הדפסה דוא
מתכונים - עוגות



רכיבים:

לתחתית:


150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים

100 גרם חמאה מומסת


למלית הגבינה:


1 קילו גבינה לבנה 5% או 9% שומן

¾ כוס סוכר (150 גרם)

6 ביצים


לתערובת שוקולד לבן:


200 גרם שוקולד לבן

¼ כוס שמנת מתוקה (80 מ"ל)

1 כף קורנפלור (10 גרם)


לתערובת שוקולד מריר:


150 גרם שוקולד מריר

¾ כוס שמנת מתוקה (160 מ"ל)

1 כפית אבקת נס קפה


אופן ההכנה:


מכינים את התחתית:


1. מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת ומהדקים בעזרת כף לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה.

2. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.


מכינים את מלית הגבינה:


1. מחממים תנור ל 130-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).

2. בקערה טורפים בעדינות (לא מקציפים!) גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.


לתערובת הבהירה:


1. ממיסים במיקרוגל (או בסיר קטן על אש נמוכה) שוקולד לבן ושמנת מתוקה, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.

2. מוסיפים לקערה עם מחצית מתערובת הגבינה וטורפים לקבלת תערובת חלקה.

3. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים לקערה וטורפים לקבלת תערובת אחידה.


לתערובת הכהה:


1. ממיסים במיקרוגל (או בסיר קטן על אש נמוכה) שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.

2. מוסיפים לקערה עם המחצית השנייה של תערובת הגבינה וטורפים לקבלת תערובת חלקה.


מרכיבים ואופים:


1. מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה.

2. מוזגים בערך כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית - התערובת תתפשט ותכסה את תחתית הפירורים. מוזגים למרכז התבנית כמות של כוס – הפעם מהתערובת הבהירה. ממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות, לקבלת דוגמת טבעות. חשוב! כשמרכיבים את העוגה, מוזגים לאט-לאט את התערובות, אחרת הטבעות טובעות ולא מתקבלת הדוגמא הרצויה.

3. מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רוטטת במרכז (היא תתייצב במהלך הקירור).

4. מוציאים מהתנור, מניחים בצד עד שהעוגה מתקררת לטמפ' החדר ומעבירים למקרר ל-24 שעות לפני ההגשה. מגישים קר.



חפשו מתכון נוסף: