הכמויות מיועדות להכנת 4-6 מנות.
רכיבים:
1 ק"ג בשר עגל שמן, טחון
¾ כוס שמן זית
2 בצלים, קצוצים דק
1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
1 כפית בהרט
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
2 כוסות טחינה מוכנה (מדוללת)
½ כוס צנוברים, מטוגנים קלות
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצלים הקצוצים ב ½ כוס שמן זית.
2. בקערה בינונית מערבבים היטב את הבשר הטחון, הבצל המטוגן, ½ מכמות הפטרוזיליה הקצוצה, ¾ מכמות הצנוברים והתבלינים, עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מרטיבים קלות את הידיים וצרים קציצות שטוחות.
4. מחממים מראש את התנור לחום בינוני (180º).
5. יוצקים למחבת את ¼ כוס שמן הזית הנותר ומטגנים את הקציצות במשך כ - 2 דקות מכל צד.
6. מסדרים על גבי נייר אפיה את הקציצות, יוצקים עליהם את הטחינה ואת יתרת הפטרוזיליה הקצוצה ואת יתרת הצנוברים.
7. מכניסים לתנור למשך 20 - 25 דקות.
|