שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מתכונים
חצילים ובקר בסגנון סיני PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי

רכיבים:

לרוטב הקרמל:
1 כוס סוכר
½ כוס מיץ תפוזים טרי

למשרה:

1 כף רוטב סויה
1 כף ברנדי
1 כף קמח תפוחי אדמה או כל עמילן אחר לבישול
1 חלבון ביצה
350 גרם רצועות בשר בקר ארוכות, חתוכות נגד כיוון הסיבים
1 חציל בינוני חתוך לרצועות בעובי 1/2 1 ס"מ
מלח גס להמלחת החצילים
שמן קנולה לטיגון
2 שיני שום קצוצות
½ כפית שורש ג'ינג'ר קצוץ
1 כף רוטב פלפל חריף
2 כפות שמן קנולה לטיגון
1 כף רוטב קרמל או "סירופ זהוב"
1 כף ברנדי
קורט מלח
קורט פלפל שחור טחון
1/3 1 כוס גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 כף שמן שומשום
1 כף שומשום לעיטור

אופן ההכנה:

רוטב הקרמל:
1. מחממים מחבת קטנה על אש בינונית, ממיסים בה בהדרגה את הסוכר, ובכף עץ מערבבים בעדינות, עד לקבלת גוון חום בהיר.
2. באופן הדרגתי מוסיפים את מיץ התפוזים אל הסוכר המומס ומערבבים עד שכל המיץ נספג בסוכר. מסירים מהאש.

המשרה:
3. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המשרה, מוסיפים את רצועות הבקר, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל–30 דקות.
4. בינתיים מכינים את החצילים. בוזקים מלח על רצועות החציל ומניחים ל–20 דקות.
5. שוטפים את החצילים כדי להיפטר מהנוזלים והמלח ומייבשים בנייר סופג.
6. במחבת עמוקה מחממים שמן עמוק — כ–10 ס"מ — ומטגנים בו את רצועות החציל עד להשחמה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
7. במחבת גדולה על להבה חזקה מחממים מעט שמן ומטגנים בו טיגון קל את השום, הג'ינג'ר ורוטב הפלפל החריף.
8. מוציאים את רצועות הבקר מהמשרה ומעבירים אותן למחבת. מטגנים טיגון קל 3-2 דקות, מוסיפים את רצועות החצילים המטוגנות ומערבבים.
9. מוסיפים למחבת, בזה אחר זה, את רוטב הקרמל, רוטב הסויה, הברנדי, המלח והפלפל ומקפיצים 3-2 דקות.
10. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הבצל הירוק, את שמן השומשום והשמשום ומגישים חם.

 
וון טון PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי

רכיבים:

250 גרם חזה עוף (נקי משומן וגידים)
4 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף ומגורר
½ שן שום קצוצה
1 כף סויה לסושי
½ פלפל צ'ילי חריף ללא הגרעינים
2 כפיות שמן שומשום
מלח
100 מ"ל חלב קוקוס
1 בצל ירוק קצוץ דק (רק העלים הירוקים)
חלבון ביצה
30ריבועי בצק וון טון

אופן ההכנה:
1. בקערת מעבד מזון עם להב מתכת קוצצים במהירות גבוהה את חזה העוף למחית.
2. מוסיפים ג'ינג'ר, שום, סויה, פלפל צ'ילי, שמן שומשום ומעט מלח ומפעילים עד התחברות המרכיבים. וסיפים חלבון ביצה ומערבבים עד שנבלע בתערובת.
3. מוסיפים בהדרגה את חלב הקוקוס תוך ערבוב במעבד מזון עד שהוא נבלע לחלוטין בתערובת.צריך להתקבל ממרח אחיד,די סמיך.
4. מעבירים לקערה נקייה ומוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים עם כף. מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה.
5. מעבירים את התערובת לשק זילוף ללא פיה. מזלפים מעט מילוי (כ 25 גרם) במרכז כל ריבוע בצק.
6. מקפלים: מתחילים מהצד הקרוב אלינו ומקפלים מעל המלית.לוחצים היטב להדבקת הבצק.
7. תופסים את שתי הפינות הקרובות אלינו ומושכים אחורה ומצמידים זו אל זו לקבלת כיסון וון טון. (אם יש קושי בהדבקה נעזרים במעט מאד מים על הבצק לפני הקיפולים).

בישול הכיסנים (יש שתי דרכים אפשריות):
1. טיגון: מטגנים בשמן קנולה עמוק בחום 180 מעלות מספר דקות עד הזהבה.מגישים מיד.
2. אידוי: מניחים על נייר אפייה בתוך כלי אידוי (במבוק או נרוסטה).מכסים ומניחים מעל סיר עם מים רותחים לאידוי במשך 5-7 דקות.מגישים מיד.

 
המעדן הויאטנאמי PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי

רכיבים:

בצלי שאלוט קצוצים
3 בצלים ירוקים קצוצים
250 גרם בשר לבן טחון
185 גרם בשר סרטנים
½ כפית מלח
1 כף רוטב דגים
¼ כפית פלפל שחור
12 דפי אגרול או 24 דפי אורז קטנים
שמן לטיגון עמוק
עלי חסה
עלי נענע או כוסברה
1 כפית סוכר
רוטב צ´ילי מתוק כמטבל

אופן ההכנה:
1. משרים ערימת אטריות קטנה (כחמישים גרם) שעועית במים חמים למשך 10 דקןת, מסננים וממלאים כוס באטריות המושרות. חותכים את האטריות לחתיכות קטנות ושמים בקערה.
2. מוסיפים לקערה את הבצלצלים, הבצל הירוק, הבשר הלבן, בשר הסרטנים, מלח, רוטב הדגים והפלפל השחור, ומערבבים.
3. על הקצה של כל דף אורז (אם משתמשים בדפי אגרול חותכים לחצאים) עורמים כ-2 כפיות מהתערובת. מגלגלים ומהדקים, ומכניסים את הקצוות לאטימת התערובת בפנים. סוגרים את הקצוות היטב ע"י הרטבה במעט מים או בחלבון של ביצה.
4. מוהלים כפית סוכר במעט מים פושרים ומברישים את הגלילים (הסוכר מגמיש אותם ועוזר להשחמה). כשכולם מגולגלים מחממים את השמן בווק ומטגנים כמה בכל פעם על להבה בינונית עד להזהבה (שמן חם מדי ימנע את הטיגון של התכולה). סופגים ועוטפים כל ספרינג רול בעלה חסה ובעלה נענע, ומגישים מיד עם רוטב צ´ילי מתוק.

 
ג'ינג'ר כבוש - גארי שוגה PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי

רכיבים:

1 שורש ג'ינג'ר טרי, מקולף
2 כפיות מלח
מים לבישול

למרינדה:
1/2 2 כפות סוכר
5 כפות מים
3/4 כוס לא גדולה חומץ אורז
קורט מלח

אופן ההכנה:
1. פורסים את הג'ינג'ר לדפים דקיקים ככל האפשר (ניתן להשתמש בקולפן ירקות). מערבבים בקערה קטנה את דפי הג'ינג'ר עם המלח ומשהים במשך יום (רצוי במקרר).
2. לאחר ההשריה במלח, מעבירים למסננת ושוטפים היטב במים זורמים עד שכל המלח נעלם.
3. מרתיחים מים בסיר קטן. משרתחו המים, מוסיפים את הג'ינג'ר ומבשלים חמש דקות ומסננים.
4. מחממים את כל חומרי המרינדה ומוסיפים את הג'ינג'ר המבושל בעוד המרינדה חמה. מניחים להתקרר בטמפרטורת החדר.
5. הג'ינג'ר הכבוש נשמר במקרר בכלי מכוסה מספר שבועות.

 

 
בשר לבן בסגנון סיני PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי

רכיבים:

2 כפות יין אורז
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב הויסין
1 כפית שמן שומשום
2 כפיות ג´ינג´ר כתוש
2 שיני שום (מועכים בעזרת כף)
450 גרם בשר לבן - חלק אחורי

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים מלבד הבשר. מוסיפים למרינדה את הבשר ומשרים מכוסה במקרר למשך שעתיים לפחות.
2. מחממים מראש תנור ל-400 מעלות, מוציאים את הבשר ומסננים מנוזלים עודפים (שומרים את יתרת המרינדה לשלב מאוחר יותר). ומניחים על רשת מעל תבנית אפיה שטוחה. צולים את הבשר עד שהוא מאבד את צבעו הוורוד. מדי פעם הופכים את הבשר ומברישים ביתרת המרינדה.
3. מעבירים לכלי הגשה, פורסים לפרוסות דקות ומגישים.

 

 
«התחלההקודם781782783784785786787הבאסיום»

דף 783 מתוך 787