עוף בעגבניות וגראם מסאלה הדפסה
מתכונים - אוכל הודי



רכיבים:

 

עוף מחולק במשקל ½1 קילו,  ללא עור

5 כפות ג'י או שמן צמחי

¾ כפית זרעי כמון

1 מקל קינמון

6 תרמילי הל,  שלמים

2 עלי דפנה

6 גרגרי פלפל שחור

1 בצל גדול, קצוץ דק

7 שיני שום, קצוצות דק

קוביית ג'ינג'ר טרי בגודל ½2 ס"מ, קצוצה דק

4 עגבניות, חלוטות וקצוצות גס

½1 כפיות מלח

¼ כפית אבקת צ'ילי

½ כפית גראם מסלה

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים את זרעי הכמון, הקינמון, ההל, עלי הדפנה וגרגרי הפלפל.

2. מערבבים ומוסיפים את הבצל, השום והג'ינג'ר. מטגנים עד להשחמה קלה של הבצל.

3. מוסיפים את העגבניות, העוף, המלח והצ'ילי. מביאים לרתיחה.

4. מכסים ומבשלים על אש נמוכה על סף רתיחה כ 25 דקות,  עד שהעוף מתרכך. בזמן הבישול בוחשים מדי פעם.

5. מורידים את המכסה ומגבירים את האש. מפזרים מעל את הגראם מסאלה ומבשלים תוך כדי בחישה כ 5 דקות לצורך צמצום הרוטב.



חפשו מתכון נוסף: