אלו פלק הדפסה
מתכונים - אוכל הודי



רכיבים:

 

¾ ק"ג עלי תרד, שטופים וקצוצים גס

2 תפוחי אדמה, חתוכים לשמיניות

2 בצלים גדולים חתוכים לחצי ולרצועות

מעט שמן

¾  פלפל חריף ירוק קצוץ

2- 4 שיני שום כתושות

1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ

 

1 כפית כורכום
1 כפית גרגירי כמון
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית גארם מסאלה
1 כפית מלח
½ כפית כמון טחון

אפשרות 1:
½ כוס שמנת מתוקה
2 כפות חמאה

אפשרות 2:

½ כוס חלב קוקוס
½1 כפות מיץ לימון

 

אופן ההכנה:


1. בסיר שטוח ורחב, מחממים את השמן ומוסיפים את גרגירי הכמון. כשהגרגירים מתחילים להתפצפץ,  מוסיפים את הבצל הקצוץ ופלפל הירוק, ומטגנים במשך 5 דקות, עד שהבצל מתרכך.

2. מוסיפים שום וג'ינג'ר ומטגנים עוד 3 דקות.

3. מוסיפים את הכורכום, גרגירי הכמון,  הפפריקה המתוקה, הגראם מסאלה, המלח ונכמון הטחון ואחרי 2 דקות של טיגון מוסיפים את התפוחי אדמה.

4. מוסיפים ½ כוס מים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהתפוחי אדמה כמעט מוכנים. (מידי 5 דטת מערבבים ובודקים אם יש כמות נוזלים מספיקה.  במידה וחסר, מוסיפים ½ כוס מים).

5.  מוסיפים את התרד הקצוץ ומסירים את מכסה הסיר (על מנת לשמור על צבעו הירוק של התרד).

6. מערבבים מידי פעם עד שכל התרד מתרכך ונמפלס יורד. מוסיפים את החמאה ושמנת מתוקה ( אפשרות 1) או חלב קוקוס.

6. במידה ובחרנו באפשרות 1, מטמיעים  את החמאה ושמנת בתבשיל.  במידה ובחרנו באפשאות 2, מטמיעים את חלב הקוקוס בתבשיל, מערבבים היטב ומוסיפים בהדרגתיות את מיץ הלימון. ( כמות המיץ לימון תלויה בטעם האישי).

הערה: אין לכסות את התבשיל כשהוא על האש ומבעבע.


הצעת הגשה:

 

להגיש עם  צ'פאטי ועם אורז פילאו.

 



חפשו מתכון נוסף: