איך מכינים עלי גפן הדפסה
מתכונים - בשר

עלי גפן ממולאים נוסח תורכי.

 



רכיבים:


½ ק'ג עלי גפן או עלי כרוב ירוק או עלי סלק

3 כוסות אורז

½ כפית מלח לימון

½ כפית מלח

½ כפית סוכר

300 גר' בשר בקר חתוך לקוביות קטנות (אפשר בשר טחון)

2 קופסאות רסק עגבניות

¼ כוס שמן

2 כפות אבקת מרק עוף

4 כוסות מים


אופן ההכנה:


1. שוטפים היטב את העלים וחולטים אותם במים חמים למשך רבע שעה.

2. לערבב את האורז עם הבשר, השמן, 1 כף אבקת מרק עוף וקופסא אחת של רסק עגבניות.

3. למילוי העלים: לוקחים עלה, שמים כמות השווה בערך לכף מהתערובת במרכז העלה, לכסות את העלה בקצוות שנשארו ולהניח בסיר רחב.

4. לאחר מילוי העלים מערבבים את המים עם קופסת רסק עגבניות, 1 כף אבקת מרק עוף, מלח לימון, מלח וסוכר. שופכים מעל לעלי הגפן (עלי הכרוב או עלי הסלק).

5. מביאים את התבשיל לידי רתיחה ולאחר מכן שמים על אש נמוכה למשך שעה. (ניתן לשים בתנור או פלטה).



חפשו מתכון נוסף: