גפילטע פיש לוקוס הדפסה
מתכונים - מאכלים לפסח



רכיבים:


800 גרם לוקוס טחון

400-500 גרם קרפיון טחון

2 בצלים קצוצים דק

1 תפוח אדמה מבושל ומרוסק

100 גרם פירורי לחם או קמח מצה

2 ביצים

25 גרם מלח

½ כף פלפל לבן

4 כפות שמן


נוזלי הבישול:


½1 ליטר מים

1 ראש דג

2 בצלים

6 גזרים קלופים

3 כפות סוכר

3 כפות חומץ לבן טבעי

מלח, פלפל לבן


אופן ההכנה:


1. הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות היטב. בעזרת כפות ידיים משמנות, יוצרים הקציצות ומניחים בצד.

2. נוזלי הבישול: שוטפים היטב את ראש הדג, מנקים אותו מזימים ומכלי דם ומניחים בסיר. קוצצים את הבצלים ואת שני הגזרים, מוסיפים לסיר יחד עם המים. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מבשלים כ-15 דקות על סף רתיחה. בעזרת כף מוציאים את הקצף שנוצר במהלך הבישול. מכבים ומניחים בצד ל-20 דקות.

3. מסננים ומסירים שומן מעל פני הנוזל.

4. פורסים את 4 הגזרים שנותרו לפרוסות אלכסוניות ומעבירים לסיר רחב. מוסיפים פלפל לבן, חומץ, סוכר, מלח ופלפל. מסדרים את קציצות הדג על הירקות. מבשלים 15 דקות על להבה בינונית. מורידים מהכיריים ומשהים 20 דקות.

5. מסננים את הקציצות ווהגזרים מהנוזל, מסדרים בכלי הגשה, מכסים ומעבירים למקרר. את נוזלי הבישול מעבירים לתוך כלי, מכסים ומעבירים למקרר. הג'לטין שבעצמות הדג יגרום לנוזל להיקרש ולהפוך לג'לי. יש כאלו שמתים על זה ויש כאלו ששונאים את זה. אפשר לצקת את הנוזל החם על הקציצות שבכלי, לפני הקירור, וכך לקבל מעין זיגוג עליהן.



חפשו מתכון נוסף: