ירקות צלויים על הגריל הדפסה
מתכונים - צמחוני



רכיבים:

 

1 חציל פרוס בעובי 2 ס"מ

1 קישוא פרוס באלכסון בעובי 2 ס"מ

2 בצל סגול חתוך לרבעים

2 גמבות אדומות חתוכות על 4 ללא הזרעים

1 בטטה בינונית פרוסה בעובי 2 ס"מ

מלח גס

פלפל שחור גרוס

5 גבעולי טימין

¼ כוס שמן זית

5 כפות סילאן

5 שיני שום כתושות



לרוטב:


צרור בזיליקום

קורט מלח

קורט פלפל שחור

מיץ מ- 5 לימונים

כף שמן זית

¼ כוס יין לבן

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 שן שום

כפית סוכר


אופן ההכנה:



1. מכניסים לתוך קערה את כל המרכיבים מלבד מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב.

2. לאחר מכן מניחים את הירקות על גריל חם וצורבים משני הצדדים כ 2-3 דקות מכל צד.

3. לאחר שהירקות מוכנים , מניחים אותם בצד להתקרר כ- 15 דקות.

4. להכנת הרוטב מכניסים את כל חומרי הרוטב לתוך מעבד מזון וטוחנים טוב עד להתאחדות כל החומרים.

5. להגשה לוקחים חתיכה מכל ירק ומניחים בצלחת ומזלפים מעל את הרוטב.



חפשו מתכון נוסף: