איך מכינים חומוס פול הדפסה
מתכונים - כללי



רכיבים:

 

לחומוס:

 

שתי כוסות גרירי חומוס,  מושרים לילה שלם ושטוף היטב
½ כוס טחינה גולמית
¼ כוס מיץ לימון
מלח

 

לפול:

 

כוס פול מצרי מושרה לילה שלם ושטוף היטב
בצל קצוץ
חמש שיני שום קצוצות
שמן זית
כפית כמון
מלח

תוספות:

 

ביצים קשות
פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
פפריקה מתוקה
שמן זית לזילוף
בצל פרוס

.
אופן ההכנה:


החומוס:


1. מבשלים את גרגירי החומוס במיםבמשך שלוש שעות,  עד שהם רכים.
2. טוחנים אותם עם מעט ממי הבישול.
3. מוסיפים מלח,  טחינה ומיץ לימון וטוחנים עד שמתקבל מרקם אחיד ומשחתי.


הפול:


1. מטגנים בצלבהרבה שמן זית.
2. מוסיפים את השום,  הכמון והפול ומערבבים תוך כדי טיגון. מוסיפים מים לכיסוי ועוד קצת ומבשלים כשעה.
3. מוסיפים מלח ומערבבים.


הרכבת המנה:


1. בצלחת מעט עמוקה (צלחת מרק גדולה מצויינת להגשת חומוס-פול) מסדרים את החומוס בעזרת כף.
2. במרכז הצלחת שמים את הפול החם עם מעט ממי הבישול.
3. מסדרים בצלחת ביצים קשות חצויות, פרוסות בצל, כוסברה ופפריקה.
4. מזליפים על הכל שמן זית בנדיבות ומגישים.


חפשו מתכון נוסף: