פילה דג ברוטב יוגורט הדפסה
מתכונים - דגים ופירות ים

 

הכמויות מיועדות להכנת 4 מנות.


רכיבים:

 

4 יחידות פילה דג ים (פלמידה, לבקד, מוסר, אינטיאס, גומבר), שטופות ומיובשות

מיץ מלימון אחד גדול

½ כוס יין לבן

קורט מלח

פלפל שחור

6 כפות יוגורט עיזים

¼ כפית פפריקה מתוקה/חריפה

¼ כפית שום כתוש

מיץ מ - ½ לימון

½ כף שמן זית משובח

מעט פטרוזיליה קצוצה - לקישוט

 

אופן ההכנה:

 

1. במרכז קערת זכוכית מניחים את הפילטים.  מעליהם יוצקים את מיץ הלימון ואת היין הלבן.  מתבלים בפלפל שחור ובמעט מלח. משהים למשך שעה.

2. משמנים קלות במעט שמן זית מחבת פסים וצורבים את הפילטים (3 - 4 דקות מכל צד). מוציאים לצלחת ההגשה.

3. יוצקים על כל פילט כף וחצי יוגורט.

4. מערבבים פפריקה ושום כתוש ומפזרים מעל כל פילט.

5. מזליפים מיץ לימון ושמן זית על כל פילט ומקשטים במעט פטרוזיליה קצוצה.



חפשו מתכון נוסף: