גפילטע פיש מסלמון הדפסה
מתכונים - דגים ופירות ים



רכיבים:


1 ק"ג  פילה סלמון ללא עור (עדיף טרי כיוון שלקפואים יש נטייה להתייבש)

2 ראשי דגים

שתי בטטות

שישה תפוחי אדמה

1 בצל גדול

סלרי

שתי ביצים

שמן

חמישים גרם קמח מצה

מלח פלפל

עלה דפנה

כוס יין לבן


אופן ההכנה:

 

1. לטחון את הסלמון במטחנת בשר או במעבד מזון על ידי הפעלות קצרות ומועטות.

2. לקצוץ ½ מהבצל דק ולטגן עם מעט שמן במחבת עד שנהייה שקוף.

3. להוסיף לדג וכן להוסיף ביצה קמח מצה ותבלינים.

4. להכין ציר מראשי הדגים עם ארבע כוסות מים סלרי ותבלינים. לסנן ציר ולהחזיר לסיר.

5. להוסיף כוס יין לבן ולהביא לרתיחה, לחתוך בטטות ½ בצל שני ותפוחי אדמה לפרוסות לסדר את הפרוסות בעדינות בתוך הסיר להרטיב ידיים ולצור קציצות שטוחות בקוטר של חמישה סנטימטר.

6. להניח בעדינות מעל הפרוסות.  לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה במשך 40 דקות.



חפשו מתכון נוסף: