שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
קרואסוני שוקולד PDF הדפסה דוא
מתכונים - קינוחים ומנות אחרונות



רכיבים:

 

לבצק:


4 כוסות קמח (700 גרם)

50 גרם שמרים

4 כפות סוכר

½ כפית מלח

1 כוס חלב פושר (או מים)

2 ביצים טרופות

200 גרם חמאה מומסת (או מחמאה)

קליפה מגוררת מלימון בינוני


למלית חלבית:


500 גרם ממרח שוקולד נוטלה

200 גרם שוקולד לבן מגורר גס

200 גרם חלבה מפוררת


למלית פרווה:


500 גרם ממרח שוקולד (פרווה)

200 גרם שוקולד מריר מגורר גס

200 גרם חלבה מפוררת


להברשה:


ביצה טרופה או חלב

5 כפות סוכר חום


אופן ההכנה:


1. להכנת הבצק: מנפים את הקמח לקערת מערבל. מוסיפים את יתר המרכיבים פרט למלח ולשים בוו לישה 3 דקות. מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות לקבלת בצק אחיד שאינו נדבק לידיים. מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו. (לשים את הבצק שוב ומתפיחים פעם שנייה.)

2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

3. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים. על משטח עבודה מקומח מרדדים כל כדור בצק לעלה בקוטר 10-12 ס"מ.

4. מורחים כל עלה בכף של ממרח שוקולד נוטלה. מפזרים מעל מעט מהשוקולד הלבן ופירורי החלבה. מגלגלים לגליל, סוגרים את הקצוות כלפי פנים משני הצדדים ומעצבים לצורת סהרון. מניחים בתבנית אפייה. באותו באופן מכינים את שאר כדורי הבצק.

5. מורחים את הסהרונים בביצה טרופה וזורים מעל את הסוכר החום. מכסים במגבת ומתפיחים 15 דקות.

6. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ- 30 דקות



חפשו מתכון נוסף: