שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
רוטב מרסלה PDF הדפסה דוא
מתכונים - רטבים

יין מרסלה מיוצר ממספר זני ענבים, בהם בולטים זני גרילו, אינזוליה וקטרטו. ליין צבע ענבר אופייני וארומה מורכבת שבה רמזים לטעם אלכוהול חזק, זאת כנראה הודות לתכולת האלכוהול הגבוהה של היין, הנעה בין 16% ל-20%. סוגי יין המרסלה מסווגים בהתאם למאפייניהם ולזמן היישון של היין ביקב


רכיבים:

 

50 גרם חמאה
1 כף ג`ינג`ר קצוץ
3 שיני שום פרוסות
קורט פלפל צ`ילי גרוס
כוס יין מרסלה
2 כפות סויה
3 כפות סוכר
½1 כפות קורנפלור



אופן ההכנה:



1. מכינים את הרוטב: מאדים את החמאה, הג`ינג`ר, שיני השום, הצ`ילי וחצי כפית פלפל שחור כשתי דקות, תוך כדי ערבוב.

2. מוסיפים את היין, סויה וסוכר.

3. מצמצמים את כמות הנוזלים עד לחצי ומוסיפים בין חצי כפית לכפית מלח - לפי הצורך.

4. טועמים ומשלימים טעם לפי הצורך.

5. בקערה נפרדת מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים.

6. מביאים את הרוטב לרתיחה ומוסיפים בהדרגה את בלילת הקורנפלור, עד להסמכה הרצויה.



חפשו מתכון נוסף: