שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
רוטב בולונז לפסטה PDF הדפסה דוא
מתכונים - רטבים

רכיבים:


1 בצל גדול, קצוץ

1 גזר, קצוץ

1 גבעול סלרי, קצוץ

2 שיני שום

¼ כוס שמן זית

500 גרם בשר בקר טחון (עם מעט שומן

) 200-100 גרם בשר מעושן (קבנוס, חזה אווז, בייקון או פנצ'טה)

1 כוס יין אדום יבש

2 כפות רסק עגבניות מיובשות (או רסק רגיל)

1 כוס ציר בקר

1 עלה דפנה

מעט אגוז מוסקט מגורר

½ מקל קינמון

מלח ופלפל שחור, טחון טרי

500 גרם רוטב עגבניות בסיסי

צרור עשבי תיבול טריים


אופן ההכנה:


1. בסיר גדול מטגנים בצל, גזר, סלרי ושום בשמן זית, במשך 10 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון והמעושן ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב עד לשינוי הגוון.

2. יוצקים יין ומאדים אותו לחלוטין תוך כדי ערבוב. מוסיפים רסק עגבניות ובוחשים כ-2 דקות. מוסיפים ציר, מצמצמים ומוסיפים תבלינים, רוטב עגבניות וצרור עשבי תיבול. מבשלים עם מכסה כ-3 שעות מעל להבה קטנה ומדי פעם בוחשים ובודקים את מצב הנוזלים בסיר.

3. לקראת סוף הבישול טועמים, מתקנים תיבול ומרעננים עם פטרוזיליה ובזיליקום קצוצים (בתוך הרוטב או על הצלחת).


גיוונים:


אפשר להוסיף לתבשיל פטריות, פלפלים, חצילים או קישואים. - אפשר להחליף את הבקר בטלה או בעוף.



חפשו מתכון נוסף: