שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
רוטב בשמל (ארבע גבינות) PDF הדפסה דוא
מתכונים - רטבים



רכיבים:


75 גרם חמאה

1 כף קמח

1 כוס חלב

3-2 כפות יין לבן

מלח, פלפל

אגוז מוסקט

50 גרם מוצרלה, מגוררת

50 גרם פרמז'ן או פקורינו, מגוררת

50 גרם גורגונזולה (או כחולה אחרת), מגוררת

50 גרם פרובולונה או גבינה מעושנת אחרת, מגוררת


אופן ההכנה:


1. ממיסים בסיר 50 גרם חמאה ומוסיפים את הקמח. מערבבים ליצירת רביכה (להקפיד שהרביכה לא תשחים).

2. פותחים את הרביכה עם חלב ויין ובוחשים ברציפות. כשהנוזל מתחיל לרתוח מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות. מדי פעם בוחשים.

3. מורידים מהאש, מתבלים וטועמים. מוסיפים בהדרגה את שארית החמאה.



חפשו מתכון נוסף: