שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
רוטב יין לבן PDF הדפסה דוא
מתכונים - רטבים

רכיבים:


3 בצלי שאלוט קצוצים דק

15 גרם חמאה ללא מלח

300 מ"ל יין לבן

300 מ"ל ציר עוף או ציר דגים

400 מ"ל שמנת נוזלית בדרגת סמיכות גבוהה


אופן ההכנה:


1. ממיסים את החמאה בסיר בעל תחתית כבדה על להבה נמוכה. מאדים את הבצל בסיר ללא השחמה, עד שהבצל מתרכך ונעשה שקוף.

2. מוזגים פנימה את היין הלבן ומקרצפים את תחתית הסיר בעזרת כף עץ. מגבירים את עוצמת הלהבה ומבשלים עד שנפח הנוזל מצטמצם לכדי מחצית מנפחו המקורי. מוסיפים את הציר וממשיכים לבשל עד שנפח הנוזל מצטמצם לכמות של 100 מ"ל.

3. מוסיפים את השמנת, מערבבים וממשיכים לצמצם את הרוטב עד שהוא מגיע לרמת סמיכות מספקת- כשטובלים בו כף, הוא נצמד אל גב הכף.

4. מסננים את הרוטב במסננת צפופה במידת הצורך. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל. מגישים חם. ניתן לשמור את הרוטב בחימום מעל סיר מים מבעבעים (על סף רתיחה) עד מחצית השעה לפני ההגשה. אין לאפשר למים לרתוח בשלב זה, אחרת הרוטב עלול להתפרק.


הערה:


רוטב זה מתאים במיוחד לדגים ועוף.



חפשו מתכון נוסף: