שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
לחם בצל טיבטי - Bhalek PDF הדפסה דוא
מתכונים - דברי מאפה

רכיבים:


לבצק:


¼ קילו קמח לבן או מלא

1 כפית אבקת אפיה

½ – ¾ כוס מים חמים


למילוי:


לפחות בצל אחד גדול, קצוץ דק - להניח במסננת לייבוש מהנוזלים

כף שמן (לא זית)

½ כפית כורכום

½ כפית מלח

קצת אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה

עוד קצת שמן לשימון הסיר


אופן ההכנה:


הכנת הבצק:


1. ממיסים כפית אחת של אבקת אפיה בחצי כוס מים חמים ומערבבים.

2. לנפות לתוך קערה 1/4 קילו קמח, לצקת תוך כדי ערבוב את המים עם אבקת האפייה, לכסות לכמה דקות.

3. ללוש במשך 5 דקות לבצק חלק. (אם נדבק לידיים, להוסיף עוד קמח. אם יבש מדי להוסיף מעט מים).

4. אחרי שנוצר כדור בצק שלא נדבק לידיים, יש ללוש אותו לפחות 100 פעם.

5. לכסות את הבצק במגבת או בניילון נצמד, ולתת לו לנוח כרבע שעה.


הכנת הלחם:


1. לקמח משטח ולרדד את הבצק לעלה דק מאד. להשתדל להגיע לעובי של פחות מחצי ס"מ ולצורה מלבנית .(מרדדים כל פעם מהמרכז החוצה).

2. לפזר את הבצל הקצוץ על גבי הבצק המרודד, להוסיף את השמן, המלח, הכורכום והפפריקה ולערבב בעזרת הידיים את הכול על גבי הבצק.

3. כשהבצל מקבל גוון צהוב, לפזר אותו בצורה אחידה, להשאיר לבצק שוליים שבהן אין בצל.

4. לגלגל את הבצק במהודק, לקפל פנימה את שני הקצוות ולשטח אותם שייצמדו לבצק. מקבלים גליל ארוך ויוצרים ממנו שבלול על ידי גלגולו לכוון המרכז.

5. ללחוץ על השבלול כך שיהיה פחוס, לשמן את הגליל.

6. לחמם על הגז ווק שיש לו מכסה, או סיר כבד אחר שיש לו מכסה מתאים. (קוטר התחתית צריך להתאים פחות או יותר בגודלו לגודל שבלול הבצק שקיבלנו). משמנים אותו קלות ושופכים את עודף השמן.



חפשו מתכון נוסף: