רכיבים:
1 תפו"א מבושל, מסונן ומעוך למחית
25-30 גרם שמרים טריים (½ קוביה או שקית שימרית)
1 כפית סוכר
2 כוסות קמח
כ-1 כוס מים פושרים
שמן לטיגון עמוק
לסירופ:
4 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כף מיץ לימון
1 כפית מי זהר (מי פריחת הדרים)
אופן ההכנה:
1. אם משתמשים בקוביית שמרים, ממיסים את השמרים עם 4 כפות מים וסוכר ומניחם בצד להתססה. אם משתמשים ב"שימרית" - מדלגים על שלב ההתססה ומערבבים את השמרים עם שאר החומרים.
2. שמים בקערת מערבל את הקמח ומוסיפים את תערובת השמרים. מוסיפים לאט מים פושרים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את מחית תפו"א ומערבלים 10-12 דקות במהירות בינונית לקבלת תערובת בצק רכה מאד, חלקה ואחידה.
3. מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. בינתיים מכינים את הסירופ: ממיסים את הסוכר עם המים ומבשלים על אש בינונית תוך בחישה עד לסף רתיחה. כשהסירופ רותח, מפסיקים לבחוש, מוסיפים את מיץ הלימון ומרתיחים עוד דקה-שתיים. מצננים לטמפרטורת החדר ומוסיפים מי הדרים. הסירופ חייב להיות צונן לגמרי בזמן השימוש אז יש לקררו.
5. מחממים שמן לטיגון עמוק. בעזרת כפית צרים מהבצק כדורים קטנים ומטילים לשמן העמוק והחם. (מדי פעם טובלים את הכפית בשמן כדי למנוע מהתערובת להידבק לכפית.).
6. מטגנים את הכדורים עד שהם מזהיבים מכל הצדדים. ומוציאים בכף מחוררת. מספיגים על מגבת-נייר.
7. טובלים את הכדורים בסירופ הקר בעודם חמים, מוציאים ומגישים מייד.
|