מתכונים -
מאכלים לחנוכה
|
הצעת הגשה.
רכיבים:
1 ק"ג קמח לבן רגיל
80 גר' שמרים
כף סוכר
¾ כוס סוכר
½ כוס חלב פושר
200 גר' חמאה מומסת
4 חלמונים
2 כפות קוניאק
גרידת לימון
תמצית וניל
2 כוסות חלב פושר
אופן ההכנה:
1. מערבבים את השמרים עם כף סוכר וחצי כוס חלב פושר. שמים בצד ומחכים עד שהתערובת תתחיל לתסוס.
2. בקערת המיקסר שמים את כל שאר החומרים. מתחילים לעבד במהירות נמוכה ומוסיפים את השמרים. ממשיכים בפעולה עד שהבצק נהייה רך.
3. מכסים את הקערה ושמים במקום חם לשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. לשים את הבצק התפוח ביד ונותנים לו לתפוח עוד שעה.
5. יוצרים בידיים כדורים ומניחים אותם על מגש עם קמח. מעמידים לחצי שעה נוספת לתפיחה נוספת.
6. מטגנים את הסופגניות בשמן עמוק עד שהן זהובות משני הצדדים.
7. ממלאים בריבה או בשוקולד ובוזקים מעט אבקת סוכר.
|
|